Az Ipolyi Arnold Népfőiskola első jelentős programja 1992 május 30-án Lükő Gábor Sárkányok között c. kiállításának a megnyitója volt. Lükő Gábor a vidék jó ismerője, 1956-ig a Gyulai Múzeum igazgatója volt. Különös hangulatot adott az egyesületindulásnak az idős tudós jelenlétében megtartott megnyitó, amelyen Marosi Júlia népdalénekes is szerepelt.

1994 április 9-én nyílt meg, a Népfőiskola székházának avatása alkalmából három fiatal debreceni művész, Ötvös Tünde keramikus, Petneházy László és Kaszás Ákos nemezkészítő kiállítása. A megnyitóbeszédet mondott Banner Zoltán művészettörténész, közreműködött Ferencz Éva népdalénekes.

Ugyancsak 1994-ben volt megtekinthető az a viselettörténeti kiállítás, melynek anyagát Harangozó Imre magángyűjteményéből válogatták a rendezők. Az október 29-én megnyílt tárlatot Dr. Grín Igor Megyei Múzeumigazgató nyitotta meg, két fiatal népzenész, Szokolay Balázs és Fábri Géza közreműködésével.

1995 júniusában Vidák István és Nagy Mari iparművészek valamit a debreceni Kézműves Udvarház és Szakiskola diákjai kamara-kiállítással mutatkoztak be Újkígyóson. A megnyitón közreműködő Nyíl zenekarban Vidák István zenészként is szerepelt.

Ez év októberében egy több napos Népfőiskola rendezvénysorozat kísérőprogramjaként tekinthették meg a látogatók Forrai Sándor A magyar rovásírás története c. kiállítását. Sebestyén László megnyitóbeszédét követően Rozs Ildikó operaénekes előadásában szólaltak meg részletek a középkori magyar egyházi zeneirodalomból.

A honfoglalás 1100-dik évfordulója előtt két kiállítással is tisztelgett az Ipolyi Arnold Népfőiskola. Párhuzamosan volt látható Kunkovács László Pásztoremberek és Harangozó Imre Hagyományőrzők c. kiállítása.