Aki a lényében rejlő őstudást önmaga számára meghódította, mindent elért, ami emberileg elérhető; az élet és halál csak felületesen sebezheti, lényegében sérthetetlen és teljes.

 

 

(Weöres Sándor: A teljesség felé; részlet)

 

                          

 

Hiszem, hogy a legkomplikáltabb helyzetekben is, mindig van olyan megoldás, amelyek mindenkinek a javára lesz! Az az igazán jó, mi mindenkinek jó, minek nincs árnyéka! Törekedjünk fényé válni, úgy élni, hogy létünk ne vessen másokra hideg sötétséget!

 

Böjte Csaba

 

           

 

Az igazi szeretet,

mint a napsütés

magát senkitől sem sajnálja,

magát senkinek sem kínálja.

Akinek kell, azé;

barát, ellenség: neki mindegy,

nincs érdeke

és nem csábítja semmi se.

 

Weöres Sándor

 

                    

Egy mindenkit megpróbáló, különös időszakban, az egyre sokasodó kétség és bizonytalanság között figyeltem fel a Kossuth Rádió Hajnaltáj Heti Néprajz című műsorában Harangozó Imre néprajzkutató hangjára.

Miközben tanításait átadta, a rövid kis műsor minden pillanatát betöltötte az a lelkesedés, ami a mindannyiunkban ott lakozó tudásvágyat képes feléleszteni.

Azóta kísérem figyelemmel az Ipolyi Arnold Népfőiskola honlapján és a facebookon írásait, műsorait. Olyan emberszeretettel, hittel és rendet teremtő életszemlélettel átitatva adja át tudását, amire napjainkban különösen nagy szükség van.

Bár személyesen nem ismerjük egymást, a lelki közelség mégis összeköt. Hálás vagyok minden szívmelengető, lélekemelő tiszta gondolatáért, amivel képes a hétköznapok fölé emelni. ...és jó érzéssel tölt el a tudat, hogy ha esetleg az egeszalóki naplemente nem látható, az újkígyósira mindig számíthatok…

                 173481067 795855834385506 8449712671164498078 n